Verzolen

Verzolen

Alle HANWAG-modellen zijn verzoolbaar*

Als de zool versleten is maar de schoen verder nog in goede staat is, kan de schoen probleemloos verzoold worden.

Wij vervaardigen alle schoenen die niet in de categorie ‘dubbelgestikt’horen op een gewikte maakwijze. Bij het zwikken wordt de schacht eerst over een brandzool getrokken waarna deze eenheid op het onderwerk bevestigd wordt.. Door deze traditionele en ambachtelijk arbeidsintensieve vervaardiging krijgt de schoen een uitstekende stabiliteit en vormvastheid.

Het zwikken heeft daarbij het positieve neveneffect dat onze schoenen meerder malen verzoold kunnen worden. Hierbij wordt de loopzool compleet verwijderd waarbij indien nodig ook de gummi stootrand venieuwd kan worden. De voor verzoling voorbereide schoen is nu klaar om zijn nieuwe zool te krijgen.

 

Hoe weet ik wanneer mijn schoenen verzoold moeten worden?

Een versleten zool kan in de bergen snel een risicofactor worden en daarom is het belangrijk om altijd in de gaten te houden hoe het met de zool gesteld is. Als er haast geen profiel meer te zien is, moet men dringend aan verzoling denken.

De zolen heben niet meer zoveel grip als voorheen. Waar ligt dat aan?

Als u schoenen nog nieuw zijn kan het lijken alsof de zolen wat glibberig zijn. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door resten impregneermiddel. Dit laagje verdwijnt tijdens het lopen binnen de kortste tijd. Als u uw schoenen langere tijd niet gedragen hebt, kan het ook zijn dat de zolen wat minder grip lijken te hebben. Dat komt omdat alle zolen van HANWAG een natuurrubber bevatten (een veel duurdere grondstof in vergelijking et de goedkopere PU-zolen) waarvan de toplaag na verloop van tijd iets verhard en daardoor glad aanvoelt. U kunt de profielzool met een harde borstel of met heel fijn schuurpapier of gewoon aan het asfalt iets opruwen.

Mijn schoenen moeten vezoold worden-hoe gaat dat in zijn werk?

Of u wendt zich tot een van onze erkende schoenmakers of u brengt uw schoenen naar de Hanwag dealer waar u ze gekocht heeft. Deze zal uw schoenen dan opsturen.

Kunnen mijn dubbelgestikte schoenen ook verzoold worden?

Natuurlijk kunnen ook onze ‘dubbelgestikten’verzoold worden.