HANWAG IceGrip

HANWAG IceGrip


HANWAG ICEGRIP TECHNOLOGIE

Het test- en onderzoeksinstituut Pirmasens bevestigt  de antislip eigenschappen van de IceGrip zool

Met de HANWAG IceGrip zool presenteerden wij in de winter van 2008 - als eerste schoenproducent -een loopzool die duidelijk meer houvast biedt op ijs.Het geheim daarachter zijn microscopisch kleine glasdeeltjes in het profiel die als schuurpapier in het ijsoppervlakte haken en zo duidelijk meer grip geven.

Voor deze technologie kreeg het model Ivalo GTX bij zijn eerste presentatie in 2008 de Ispo Outdoor Award 2008 in de categorie schoenen. Bovendien heeft het test-en onderzoeksinstituut Pirmasens de loopzool officieel als slipvast gekwalificeerd.

Bij al onze winterschoenen hechten wij bijzonder belang aan isolatie, stabiliteir en een goede grip met tegelijkertijd een zeer goede loopfaciliteit. De Hanwag IceGrip zool biedt een wezenlijke bijdrage aan meer zekerheid en comfort. Daarom voorzien wij alle wintermodellen van onze prijsgekroonde IceGrip zool.

 


Hoe functioneert HANWAG IceGrip?

Deze technologische innovatieve nieuwe winterzool bevat in de relevante contactzones van de zool met de grond een speciaal gummi met hele kleine glasdeeltjes die in het ijsoppervlakte haken en zo net als schuurpapier werken.

De contactzones zelf zijn zachter dan de omliggende profieldeeltjes die op  asfalt (door hun wrijvingseigenschappen) en op sneeuw (door hun profiel) steeds goede grip bieden.

Deze technologie heeft zich in de praktijk zeer goed bewezen. En ook de testresultaten met SATRA meetapparatuur bevestigen haar effectiviteit. Uit testen naar slipvastheid blijkt de IceGrip gummi-samenstelling op ijs zeven keer meer slipvastheid te bieden dan een normale gummisamenstelling (zie testresultaten).

Met SATRA meetapparatuur getest

IceGrip Test
SATRA TM144

Normale Zool
HANWAG
IceGrip
Droog 0,497 0,587
Nass 0,326 0,412
IJs 0,067 0,474
Bij de SATRA PM144 test geldt: hoe hoger de waarde, hoe hoger de weerstand op de diverse oppervlakten. 1.00 zou 1G zijn; de trekkracht is dus even groot als de verticale druk (gewicht) op de zool.

 

 

dddddd