Materialen

Materialen

Bij de keuze van materialen letten wij bij Hanwag vooral op levensduur en kwaliteit. Verder proberen wij op duurzaamheid te letten, want onze materialen moeten ‘zo groen mogelijk’zijn. Meer over duurzaamheid bij HANWAG.

 

Hier vindt u een overzicht van de door ons gebruikte materialen:

 

Cocona®

Polyester-vezels, waarbij tijdens het weven microscopisch fijn gemalen actieve kooldeeltjes van kokosnoten in het polymeer verwerkt worden. Sneldrogend, vochtregulerend, verkoelend en geur remmende werking.

 

Cordura®

Merknaam voor een kunstvezel van Invista / Dupont. HANWAG verwerkt een lichte maar extreem sterke en slijtvaste vezel uit Cordura® Polyamide 6.6 HT.

 

G-1000®

Zeer robuust, praktisch winddicht en hoog ademingsactieve stof uit 65 % polyester en 35 % katoen van de Zweedse Outdoor-producent Fjällräven. De behandeling met de Fjällräven Grönland-Wax maakt de stof waterafstotend en verlengt de levensduur.

 

Gore-Tex®

Ultradun en licht membraan uit het microporeuze PTFE (Polyetrafluorethyleen). Zeer ademingsactief en blijvend waterdicht.

 

Leer

Leer is een veredeld natuurproduct dat door het looien van dierhuiden onstaat. Ondanks de uitvinding van de modernste kunstvezels is goed leer nog altijd het beste- en ook het duurste- materiaal voor hoogwaardige berg-en wandelschoenen. Goed onderhouden leer gaat het ‘eeuwig’ mee.

 

Bergrundleer

Zeer hoogwaardig en sterk veloursleer dat een speciaal looiproces ondergaat en daardoor sterk waterafstotend is.

 

Bio-Leer

Hoogwaardig rundleer van dieren van gecertificeerde Bio-boerderijen (het jaar door buiten, geen krachtvoer etc.). Dit zorgt ervoor dat het leer robuuster wordt.

 

Chroomvrij gelooid leer

Dit leer wordt gelooid zonder gebruik van chroomhoudende mineralen. Bevat geen allergenen (op chroombasis) en is bijzonder huidvriendelijk. Wordt als voeringleer gebruikt. Zeer geschikt voor mensen met allergieën.

 

Nubuckleer

Een leersoort waarvan de bovenlaag licht opgeschuurd wordt om de oppervlakte fluweelachtig en gelijkmatig te maken. Zeer sterk en duur. Dikte: 1,8-2,8 mm (al naargelang het model).

 

Terracare Zero

Hoogwaardig rundleder van de Duitse leerlooierij Heinen. Het looiproces voldoet aan de strengste ecologische eisen en de totale CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.

 

Yak-Leder

Zeer soepel en sterk leer met een natuurlijke grove nerf. HANWAG verwerkt uitsluitend robuust, waterafstotend Tibetaans yakleer in sterktes van 2,2 tot 2,6 millimeter; exclusief van de Tibetaanse Lhasa Leerfabriek.

 

d