Passen

Passen

Waar moet ik op letten bij het kopen van schoenen?

Het passen van schoenen is een wetenschap op zich-als men echter enige regels in acht neemt, kan men het zich makkelijker maken. Wij hebben enkele belangrijke feiten samengebracht.

 

Hoe pas ik schoenen het beste?

De belangrijkste regel is wel: Neem vooral de tijd! En het beste in de middag omdat uw voeten in de loop van de dag altijd iets opzwellen, net als tijdens een wandeltocht. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste maat.

Als u orthopedische inlegzolen draagt, moet u ze absoluut meenemen als u schoenen gaat passen.
Het beste is om ook meteen uw lievelingssokken mee te nemen. Probeer altijd beide schoenen aan!

Schoenmaat: Aan de voorkant van de schoen moet bij de grote teen nog ongeveer een duimbreedte plaats zijn. Dit is belangrijk zodat bij het bergafwaarts lopen uw tenen niet tegen voorkant drukken.

Probeert u de hurkzit met ongeveterde schoenen. Als u zijwaarts speling hebt dan is de hiel van de schoen te breed.
Draag de schoenen die voor u in aanmerking komen minstens 10 minuten of langer. Loop ermee door de winkel, trappen op en af en probeer ook een bergop- en bergafwaartse beweging te simuleren.

 

Moet ik mijn schoenen inlopen?

Vroeger was het inlopen van schoenen een onaangename bezigheid. Dik, stug leer, karig binnenwerk en ouderwetse constructies eisten vaak hun tol. Gelukkig is dat veranderd. Algemeen geldt dat HANWAG-schoenen een zeer goede pasvorm hebben. In de loop van vele decennia hebben wij leesten ontwikkeld die veel mensen passen.

Toch heeft het wel degelijk zin om nieuwe schoenen voor een lange tocht in te lopen. Hoe stijver de schoen, hoe intensiever. Om te beginnen kan men ze lekker ontspannen aantrekken onder het bureau, in de tuin, of bij een wandeling met de hond. Daarna voert men de loopafstanden langzaam op.

Bij schoenen met een leren voering functioneert het inlopen bijzonder goed: het natuurlijke materiaal vormt zich naar de voet. Om die reden moet u uw schoenen ook niet uitlenen: de vorm lijdt daaronder en achteraf is de schoen ‘niet meer dezelfde’.

 


d