Vind je leestWat is een leest?

Een schoen heeft een eigen vorm die bepaald wordt door de leest. Een leest is een soort kunstvoet van hout of kunststof waarover de schoen geschoeid wordt. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, dan zal een schoen nooit passen en ook pijnlijke wandelkilometers zullen daar niets aan veranderen.

De perfecte pasvorm is het belangrijste criterium voor een schoen

Bij HANWAG besteden wij hier sinds de oprichting van de firma in 1921 de grootste aandacht aan. We geloven dat we daarmee op de juiste weg zijn wat regelmatig bevestigd wordt door consumenten en door onderscheidingen in vaktijdschriften. Die HANWAG pasvorm is legendarisch en de redenen hiervoor liggen voor de hand: meer dan negen jaar ervaring, ambachtelijke perfectie, hoogstaande materialen en een arbeidsintensief productieproces. Alles met het doel om de hoogste functionaliteit en beste kwaliteit te bereiken.

Alle modellen worden afhankelijk van de categorie en toepassinggebied geschoeid over speciaal geconstrueerde en optimale leesten-en zelfs voor de meeste modellen onderscheiden naar dames-en herenmodel. Tip: voor mannen met zeer smalle voeten kan een damesleest uitkomst bieden.

Onze speciale leesten

Sinds wij meer dan 90 jaar geleden begonnen zijn met het produceren van hoogwaardige berg-en trekkingschoenen, staan wij bekend om onze goede pasvorm.Ten eerste hebben we specifieke leesten voor mannen en voor vrouwen. Verder stemmen we de leesten af op het inzetbereik van desbetreffende schoen.(bijv. wat comfortabeler voor de Trek-en Trek Light serie, nauwer voor de Rock serie. Daarbij zijn er ook enkele modellen voor mensen die geen standaardvoet hebben. Tot deze speciale leesten horen:

 

Wide-leest

Terwijl het hielbereik normaal is, biedt de schoen in het voorvoetbereik meer plaats. Een wide-model past mensen voor wie een ‘normaal’ model te smal is.

Onze wide-leest modellen: Alaska Wide GTX, Alaska Wide GTX Lady, Yukon Wide, Tatra Top Wide GTXTatra Wide, Tatra Wide Lady, Tatra Wide GTX, Tatra Wide Lady GTX, Banks Wide GTX, Banks Wide Lady GTX, Canyon Wide, Canyon Wide LadyCanyon Wide GTX, Canyon Wide Lady GTX, Outrider Wide GTX, Outrider Wide Lady GTX


Narrow-leest

Onze smalle leest is geschikt voor diegene voor wie een normaal gesneden schoen te wijd is. Onze bestseller Tatra (met leren-en GORE-TEX® voering) schoeien wij nu ook over deze smalle leest. 

Onze narrow-leest modellen: Tatra Narrow, Tatra Narrow Lady, Tatra Narrow GTX,Tatra Narrow Lady GTX


Bunion-leest

Deze leest in speciaal ontworpen voor mensen met een Hallux Valgus; een scheefstand van de grote teen. Bij modellen gebruiken wij daarom deze unieke Bunion–leest. Hij biedt precies daar waar nodig meer ruimte en neemt zo de druk op de grote teen weg.

Onze bunion-leest modellen: hier


StraightFit-leest

Onze StraightFit-leest is gebaseerd op de trekking-leest, maar biedt meer ruimte aan de tenen en maakt zo een rechte stand van de grote teen mogelijk, wat speciaal mensen met een bredere voorvoet ten goede komt. 

 

Onze StraightFit-leest modellen: Tudela LightTudela Light LadyTudela Light GTXTudela Light Lady GTXLamedo Low Lady GTXLamedo Low GTXPuro Low, Bacal MidBacal LowBacal Low LadyWaxenstein Bio, Waxenstein Bio Lady, Loferer Bio, Alvik GTX, Alvik Lady GTX, Tudela Mid Winter GTX,  Lhamo GTX, Lhamo Lady GTX

 


NaturalFit-leest

De NaturalFit-leest komt zeer nauw overeen met de anatomische vorm van de menselijke voet. Een wijdere asymmetrische voorvoet, een ronde hiel, een gereduceerde hielheffing en het voetbed met voorvoetpolster geven je het gevoel nagenoeg blootvoets te lopen.

 

Onze NaturalFit-leest modellen: Tierra Low, Tierra Low Lady, Tierra Low GTX®, Tierra Low Lady GTX® Tierra Mid GTX® Tierra Mid Lady GTX®


Alpin-Wide-leest

In tegenstelling tot de Alpin-leest, die smaller is vanwege een betere technische performance (klimmen), heeft de Alpin-Wide-leest een bredere voorvoet om drukpunten bij het lopen of kletteren te vermijden. Deze leest wordt vooral gebruikt voor onze Alpin-modellen die inzetbaar zijn op grotere hoogtes en maakt het dragen van dikkere sokken mogelijk. Minder druk in het teenbereik vermindert ook de kans op bevriezing.

 

Onze Alpin-Wide-leest modellen:: Sirius II GTX®, Sirius II Lady GTX®, Avior GTX®

d