Vind je maat

Vind je maatWaar men goed op moet letten

De juiste maat bepaalt wezenlijk of men plezier heeft aan zijn schoenen-of juist niet.

Wandel-en trekkingschoenen moeten comfortabel zitten, zonder drukpunten. De hiel moet goed gefixeerd zijn terwijl de tenen wel genoeg plaats moeten hebben. De hurkzit moet met ongeveterde schoen getest worden: heeft men zijwaarts speling dan is de hak van de schoen te breed.

Aan de voorkant moet er voor de tenen ongeveer een duimbreedte ruimte zijn – belangijk zodat de tenen bij het bergafwaarts gaan niet tegen de rand drukken. Ook als u in de winkel denkt dat een schoen u heerlijk zit, probeer dan toch ter vergelijking een halve maat groter uit.

Vooral de stugge alpiene bergschoenen mogen, om bevriezingen te voorkomen, in het teenbereik niet te smal zijn. De alpiene bergschoenen van HANWAG hebben een 3-voudige individuele volume-aanpassing, waardoor de schoen past, of u nu met dikke of dunne sokken of zelfs met 2 paar sokken loopt. Zo is men onder alle omstandigheden optimaal uitgerust.

Uitzondering: een klimschoen uit onze categorie Rock moet juist precies passen en niet te lang zijn. Het directe en dus zekere contact met de rots is hierbij van een groter belang dan het comfort bergafwaarts.

 

d