article

Onderneming

Sinds 1921 produceert HANWAG - genoemd naar de grondlegger van de firma Hans Wagner - in Vierkirchen, vlak bij München, berg-en trekkingschoenen van de hoogste kwaliteit. Tot op de dag van vandaag vervullen wij een leidende rol in de productie van diverse typen kwalitatief hoogstaande schoenen voor Outdoor-enthousiastelingen. Traditioneel handwerk gecombineerd met een goed ontwikkelde know-how en continue innovatie en passie vormen het fundament van onze omvanrijke collectie.

Waar onderscheidt een HANWAG schoen zich in?

Om maar meteen tot de essentie te komen: uitstekende pasvorm, robuustheid, lange levensduur en de verwerking van de beste materialen. Bovendien worden alle onze schoenen in Europa gemaakt en enige zelfs in Duitsland : sinds de oprichting van de firma , meer dan 90 jaar geleden, vindt de productie plaats in Vierkirchen bij München. Dat waarborgt kwaliteit.

 

Merkwaarde

„HANWAG staat voor innovatie uit traditie.“

Sinds 1921 verenigen wij de hoogste productkwaliteit met continue innovatie en deze waarden zullen ook in toekomst de kern van het merk HANWAG vormen.

HANWAG staat vooral voor:  Pasvorm, functie, kwaliteit en handwerk.

De perfece pasvorm is het belangrijkste criterium voor een schoen!

Bij HANWAG hebben wij ons sinds de oprichting van ons bedrijf in 1921 altijd aan dit doel vastgehouden. We geloven dat we daarmee op de goede weg zijn en worden hierin regelmatig bevestigd door onze klanten en door diverse onderscheidingen in de vakmedia. De HANWAG pasvorm geldt bijna als legendarisch. De redenen daarvoor liggen voor de hand: meer dan 9 decennia ervaring, ambachtelijke vakkundigheid, hoogstaande materialen en arbeidsintensieve vervaardiging. Alles met het doel om de hoogste functionaliteit en de beste kwaliteit de bereiken.

 

Made in Europe

Wij vervaardigen onze schoenen bijna uitsluitend in Europa en gebruiken nauwelijks onderdelen met lange transportwegen. Rond 30 procent van ons programma - dubbelgestikte en hoogalpiene schoenen – produceren wij nog steeds in Beieren. Andere exclusieve productieplaatsen hebben we in Kroatië en Hongarije. Deze relatief korte afstanden belasten het milieu minder.