Merksuggesties

  Categoriesuggesties

   Zoeksuggesties

    Producten

    DE BASICS: REINIGING EN ONDERHOUD

    Wij hebben bij Hanwag bewust gekozen voor kwalitatief hoogstaande en duurdere productieprocessen zodat onze schoenen lang meegaan en ook verzoold kunnen worden. Als je onze onderhoudsadviezen ter harte neemt, kun je de levensduur van je schoenen heel makkelijk verlengen en zo nog meer plezier aan ze beleven.

    1. REINIGEN

    HAAL DE INLEGZOLEN UIT DE SCHOENEN EN BIJ ERG VUILE SCHOENEN OOK DE VETERS.

    Buitenkant: Borstel na iedere tocht je schoenen af. Als het vuil erg vast zit, kun je dit onder stromend water doen. Speciale reinigingsproducten zijn in principe niet nodig. Zeep beschadigt de impregnatie en ook de meeste leersoorten.

    Binnenkant: Textielvoering (zoals in de meeste GORE-TEX®-schoenen) of leren voering kan het best worden gereinigd met schoon water en een spons. Geen heet water gebruiken.

    Drogen: Laat je schoenen na het reinigen met de tong wijd open goed drogen op een droge, schaduwrijke en goed geventileerde plaats. Zowel de met leer als met GORE-TEX® gevoerde schoenen drogen sneller en effectiever als je ze volstopt met papier (keukenrol of wc-papier– geen krantenpapier!) dat je minstens ieder half uur vervangt.

    Let op! Schoenen nooit vochtig in een slecht geventileerde ruimte bewaren (kofferbak, plastic zak, kelder etc.). Plaats je schoenen ook nooit langdurig in de felle zon, voor de kachel of voor open vuur. Het leer verbrandt, wordt droog , brokkelig en gaat scheuren. Een bijkomend negatief effect is dat de hele schoen kan vervormen.

    2. IMPREGNEREN

    SCHOENEN REGELMATIG MET EEN SPRAY IMPREGNEREN

    Spray na het reinigen op het droge leer spuiten (buiten) op een afstand van ca. 30 cm. Neem ook de veters en de zoolranden mee en vergeet de kleine hoekjes (en de tong) niet. Impregneerspray werkt over het algemeen na 24 uur optimaal.

    Onze tip bij leer: Na het reinigen de Hanwag Care Sponge met de spons op de droge schoen aanbrengen en minstens 24 uur laten drogen. Hier ook vooral de minder toegankelijke  hoekjes (bijv. de tong en tussen de veterhaken- en ogen) niet vergeten.

    3. LEERONDERHOUD

    DROOG LEER HEEFT VOEDING NODIG

    Op een gegeven moment is het behandelen met een impregneerspray niet meer toereikend. Het leer wordt droog en schraal en heeft wax nodig (geen vet of olie). Breng een dun laagje wax aan op de droge schoenen en masseer het in het leer. Overtollige wax kun je er eenvoudig weer  afborstelen.

    Let op ! De ruwe oppervlakte van nubuck en suède wordt na iedere behandeling wat gladder en donkerder. Als dat je stoort, kun je met behulp van een suèdeborstel het leer weer iets opruwen.    4. WAAR MOET JE VERDER OP LETTEN?

    Bewaar je schoenen staand en zonder druk op een droge en goed geventileerde plaats. Tip: Gebruik een schoenspanner.

    Vermijd contact met agressieve stoffen zoals: benzine, diesel, petroleum maar ook gier. Mocht dit toch gebeuren, reinig je schoenen dan direct.

    Als je je schoenen een tijd niet gebruikt hebt, moet je de profielzool met een fijne staalborstel of met fijn schuurpapier voorzichtig wat opruwen.

    Borstel je schoenen na iedere wandeling af.    Abonneren op nieuwsbrief.

    Bijna klaar. U hoeft alleen nog maar op de bevestigingslink in de E-mail te klikken!
    Abonneren op nieuwsbrief.

    Geef alstublieft een geldig E-mailadres aan.