Merksuggesties

  Categoriesuggesties

   Zoeksuggesties

    Producten

    Wat is een leest?

    Een schoen krijgt in de fabriek altijd haar eigen, specifieke vorm – deze wordt bepaald door de leest. Een leest is een soort kunstvoet uit hout of kunststof waarover de schoen geschoeid wordt. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, zal een schoen nooit passen en ook vele pijnlijke wandelkilometers zullen daar niets aan veranderen.

    Een perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een schoen
    Onze speciale leesten

    Geen enkele voet is gelijk. Daarom kan ook niet iedere leest iedere wandelaar of bergbeklimmer passen. Om nog specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, zijn wij jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van onze speciale leesten. Mocht je dus altijd al problemen gehad hebben met ‘te wijd’ of ‘te smal’, dan ben je bij onze Hanwag speciale leesten aan het juiste adres.

    WIDE

    Eindelijk afrekenen met drukpunten op de voet. Bij onze Wide-leest heeft de hiel een normale breedte maar biedt de schoen meer ruimte aan de voorvoet. Een Wide- model is geschikt voor mensen voor wie een standaard model voorin te smal is.


    NARROW

    Onze Narrow-leest is geschikt voor alle mannelijke en vrouwelijke wandelaars en bergbeklimmers voor wie een standaard model te wijd is. Deze leest biedt ook de smallere voet een goede houvast en tredzekerheid.


    BUNION

    Veel mensen – vaak vrouwen, maar ook boulderaars en sportkletteraars– lijden aan een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus) of een verstijving van het grote teengewricht. Onze exclusieve Bunion-leest biedt meer ruimte aan het grote teengewricht.


    STRAIGHT FIT

    De StraightFit-leest maakt door de innovatieve brede teenbox een rechte stand van de grote teen mogelijk waardoor er meer plaats is voor de overige tenen. Dit komt vooral de warmte isolatie ten goede. Een bijzondere pasvorm, die niet alleen geschikt is voor de iets bredere voorvoet maar iedere voet veel comfort biedt.


    STRAIGHT FIT EXTRA

    Bij onze StraightFit Extra-leest wordt de brede teenbox van de StraightFit-leest, die een rechte stand van de grote teen mogelijk maakt en zo meer ruimte biedt aan de voorvoet, gecombineerd met onze Wide-leest. Hierdoor biedt hij de juiste pasvorm aan mensen met een brede voorvoet die ook meer ruimte willen voor de grote teen.

    ALPINE WIDE

    Onze ALPINE modellen zijn vanwege technische eisen normaal gesproken wat smaller. De Alpine Wide-leest daarentegen heeft een bredere voorvoet. Minder druk in het teenbereik vermindert het gevaar op bevriezing en biedt de mogelijkheid dikkere sokken te dragen.


    Abonneren op nieuwsbrief.

    Bijna klaar. U hoeft alleen nog maar op de bevestigingslink in de E-mail te klikken!
    Abonneren op nieuwsbrief.

    Geef alstublieft een geldig E-mailadres aan.