Merksuggesties

  Categoriesuggesties

   Zoeksuggesties

    Producten

    HOGE KWALITEIT VOOR EEN LANGE LEVENSDUUR

    De berg- en wandelschoenen van Hanwag worden vervaardigd uit zeer uiteenlopende materialen – allemaal zorgvuldig geselecteerd en verwerkt. Het is belangrijk dat de voering van een schoen de voeten droog en warm houdt en een goed voetklimaat mogelijk maakt. Comfort heeft ook bij innovaties altijd de hoogste prioriteit. Kies je voor leer, GoreTex® of textiel, ze hebben allemaal verschillende eigenschappen.

    Bij Hanwag houden wij ons natuurlijk – zowel bij de productontwikkeling, de productie als bij de inkoop – tot in het kleinste detail bezig met de kwaliteit en de structuur van de materialen die we gebruiken. Voor veel van onze klanten roept de keus voor de voering vragen op. Leer, GORE-TEX® of textiel? Wat is het juiste materiaal? In principe geldt: bij wandelen en bergbeklimmen ontstaat er door zweet, regen en plassen vocht in de schoen. Dit moet zo snel mogelijk afgevoerd worden om blaarvorming te vermijden. Veel mensen weten niet dat natte voeten blaren betekenen.

    Ten eerste is een natte huid zachter en dus kwetsbaarder en ten tweede veroorzaken natte sokken meer wrijving en schuren over de huid. Vochtregulerende sokken kunnen helpen maar voor een optimaal comfort moet de voering goed ademingsactief zijn.Hoe langer de tocht – misschien zelfs meerdere dagen – hoe belangrijker het is dat je schoenen waterdicht zijn.

    Tot slot speelt natuurlijk ook de combinatie tussen het bovenmateriaal en de voering een belangrijke rol. Goed onderhouden nubuck leer van 2,4 tot 2,6 mm dik , zoals bijvoorbeeld dat van onze TATRA , is van zichzelf al behoorlijk waterdicht. Hier is de keuze voor een ademingsactieve leren voering vaak een comfortabelere keuze.    ONZE ZES BELANGRIJKSTE VOERINSMATERIALEN
    ECO-SHELL FOOTWEAR


    Waterdicht, ademingsactief en duurzaam. Met Eco-Shell Footwear presenteert Hanwag in de herfst van 2018 een eigen membraan dat perfect geschikt is voor de functionele verwerking in winterschoenen. De nieuwe Hanwag Eco-Shell Footwear modellen van de Active Winter productlijn zijn 100% vrij van fluor chemicaliën.

    Daar is een goede reden voor. Jarenlang werden deze krachtige chemicaliën gebruikt om outdoor uitrusting waterdicht te maken. Fluorocarbons en in het bijzonder PFC’s, zijn onnatuurlijk, extreem vluchtig en persistent. Ze zijn in water-en luchtmonsters gevonden op de meest afgelegen plekken van onze planeet. Ze hebben negatieve eigenschappen die mens, dier en milieu kunnen schaden. Hanwag wil daarom op langere termijn helemaal afzien van fluorchemie en doet met Eco-Shell Footwear een eerste stap in deze richting.

    ONTDEK MEER


    GORE-TEX®

    GORE-TEX® voeringmateriaal is opgebouwd uit diverse lagen en bestaat o.a. uit een waterdicht en ademingsactief membraan dat bij regen, sneeuw en ijs de voeten droog houdt.

    GORE-TEX® is bovendien ademingsactief en voert transpiratie van de voeten goed af. Toch kan het bepaalde eigenschappen van een natuurlijk materiaal, leer bijvoorbeeld, niet helemaal evenaren.

    G-LOFT®

    Het G-LOFT® FIT (Foot Insulation Technology) materiaal is een niet geweven synthetisch textiel ter isolatie van onze wintermodellen. G-LOFT® is robuust, zeer goed ademend en verenigt de voordelen van natuurlijk dons – licht in gewicht met een excellente isolatie – met de ongevoeligheid van een kunstvezel voor vocht. In onze wintercollectie gebruiken wij G-LOFT® voor de isolatie van de schacht en combineren wij het met geselecteerde bovenmaterialen en met de waterdichte, ademingsactieve GORE-TEX® voering.

    BIO CERAMIC

    Wij introduceerden de Hanwag Bio Ceramic voering in 2017. Deze thermo regulerende en geurremmende voering van textiel met bacteriostatische werking neemt lichaamswarmte op en geeft ze gelijktijdig ook weer af. Het is zeer ademingsactief en vooral effectief  in combinatie met waterafstotend leer als bovenmateriaal. Wij gebruiken Bio Ceramic in diverse lage modellen waar het de perfecte keus is voor hete zomerdagen.
    LEREN VOERING

    Een leren voering biedt een aangenaam draagcomfort dankzij haar vermogen om snel vocht op te nemen. Leer past zich ook beter aan de vorm van de voet aan. Ook al zijn ze niet 100% waterdicht, leren schoenen kunnen bij het juiste onderhoud van het bovenwerk zeer goed waterafstotend zijn. Bij meerdaagse tochten moet je er rekening mee houden dat met leer gevoerde schoenen een langere droogtijd nodig hebben.

    CHROOMVRIJ LEER

    Een chroomvrije leren voering heeft dezelfde eigenschappen als een gewone leren voering. Het is weliswaar niet 100% waterdicht maar kan bij het juiste onderhoud zeer goed waterafstotend zijn. Bovendien neemt het zeer goed vocht op. Chroomvrij leer is gelooid zonder gebruik van chroomhoudende mineralen. Het bevat geen allergenen (op chroombasis) en is bijzonder huidvriendelijk. Wordt ook als bovenleer gebruikt en is zeer geschikt voor mensen met allergieën.

    Abonneren op nieuwsbrief.

    Bijna klaar. U hoeft alleen nog maar op de bevestigingslink in de E-mail te klikken!
    Abonneren op nieuwsbrief.

    Geef alstublieft een geldig E-mailadres aan.